+90 212 585 00 99

Sosyal Medyada Biz}

Kampanya Spotu Başlığı
They start declaring you this and that. Either way, I technically inherit your building and your spaceship. Which means Planet Express is now… Awesome Express. You rotten kids!
TÜMÜNÜ GÖR

TIRNAK KESME

TIRNAK KESME

Genel olarak tırnak kesme için küçük tırnak kesicileri ya da kediler için olan kesiciler kullanılır. Daha büyük papağanlar için yüksek devirli dönen aletler kullanılabilir. Bu alet kullanılırken deriye zarar verilmemesine dikkat edilmelidir. Dönme sırasında oluşan ısı ile oluşabilecek kanamalar koterize edilmelidir.

Tırnak pensleri kullanıldığında az miktarlarda kesim yapılmalıdır. Böylece kanama riski azaltılır. Arter çoğunlukla tırnak ucuna yalcındır. Açık renkli tırnaklarda damarı görmek ve sakınmak kolaydır. Siyah tırnaklarda ise bu şans azdır. İstenen uzunluğa ulaşana yada kanama başlayana kadar az az tırnak kesimi yapılmalıdır.

Tırnak kesim miktarı için sabit bir uzunluk yoktur. Her olguda hayvana göre karar verilmelidir. Genellikle genel anestezi gerekmez. Tırnaklar çok büyüdüğünde ve kanama kaçınılmaz olduğunda anestezi düşünülmelidir.

Kanama, gümüş nitrat tozu ya da çubuğu veya potasyum permanganat tozu yada kristali kullanılarak durdurulabilir. Kanama olduğunda tüm tünekleri kaldırmak gerekir. Böylece, tırnak ucunda pıhtının çarpma şansını azaltabilir. Kanama durana kadar yakından takip edilmelidir.

Aşırı tırnak büyümesinin altında yatan nedenler akılda bulundurulmalıdır.

• Tünek genişliği. Bu, kuşun büyüklüğü ve kişisel tercihe bağlıdır. Eğer tünekler uygun olmazsa, taban lezyonları ile birlikte uzama görülebilir.

• Arthritise bağlı tüneme yetersizliği

• Kötü beslenme ya da karaciğer hastalığı. Anormal keratin metabolizması bir ergin kuşta aniden gelişen aşın tırnak büyümesi ile sonuçlanabilir. Amozonlar hepatiklipidosisle birlikte tırnak uzamasına meyillidir.

05 Mart 2018
5.736 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN